Intresseanmälan

Forskningsstudie om motståndskraft för personer med utvecklingsneurologiska tillstånd 

 

Intresseanmälan för deltagande i en forskningsstudie om motståndskraft för personer med utvecklingsneurologiska tillstånd (exempelvis autism, adhd, dyslexi, dyskalkyli, intellektuell funktionsnedsättning, DLD / utvecklingsrelaterad språkstörning, Tourettes syndrom) eller för tidigt födda (innan vecka 36). 

Intresseanmälan är inte bindande, utan ger dig mer information om vad studien handlar om och vad det innebär för dig/er.

 

Om projektet

Just nu pågår ett forskningsprojekt vid Karolinska Institutet som handlar om vad personer med utvecklingsneurologiska tillstånd behöver för att få ett så välfungerande liv som möjligt. Studien undersöker vilka faktorer som bidrar till personens motståndskraft (resiliens), dvs förmågan att stå emot och klara av en förändring, samt återhämta sig och vidareutvecklas. Den här studien bygger på individuella intervjuer. Vi vill höra dina tankar om vilka faktorer som är viktiga för din motståndskraft.

Du är välkommen att anmäla ditt intresse:

  1. Om du är en person med ett eller flera utvecklingsneurologiska tillstånd. Du har till exempel en diagnos så som autism, adhd, dyslexi, dyskalkyli, intellektuell funktionsnedsättning, DLD / utvecklingsrelaterad språkstörning, Tourettes syndrom eller för tidigt födda (innan vecka 36).
  2. Om du är närstående (exempelvis vårdnadshavare) till en person med ett eller flera utvecklingsneurologiska tillstånd.
  3. Är 7 år eller äldre.
  4. Om du är intresserad av att delta i en intervju med fokus på motståndskraft hos personer med utvecklingsneurologiska tillstånd.

 

Intervjuer kommer att äga rum i maj och juni 2024.

 

Fyll i registreringsformuläret så kontaktar vi dig.

För mer information om projektet Risk and Resilience in Developmental Diversity – Mental Health (R2D2-MH) besök webbsidan: https://www.r2d2-mh.eu

1.
Vilket alternativ beskriver dig bäst (välj alla som passar dig):
2.
Hur gammal är du? (om du är under 15 år måste din vårdnadshavare ge sitt samtycke):
Vad är din e-postadress, vi kommer att använda denna e-postadress för att kontakta dig med ytterligare information om studien och för att boka en tid med dig. Om du är under 15 år, vänligen ange även kontaktuppgifter till din vårdnadshavare/vårdnadshavare:

Sekretesspolicy: De uppgifter du anger kommer endast att användas i syfte att kontakta dig om detta projekt. Denna information kommer endast att hanteras av forskargruppen. Om du vid ett senare tillfälle bestämmer dig för att du inte vill att vi kontaktar dig kommer vi att radera dina uppgifter på begäran. Kontakt: melissa.black@ki.se

 

R2D2-MH has received funding from Horizon Europe [grant agreement no. 101057385], from UK Research and Innovation (UKRI) under the UK government’s Horizon Europe funding guarantee [grant no.10039383] and from the Swiss State Secretariat for Education, Research and Innovation (SERI) under contract number 22.00277.